Dacă îți plac covrigii din comerț, mai ales cei de la patiseria Luca, trebuie neapărat să știi și ce conțin aceștia! Patiseria se găsește la tot pasul în Capitală și se bucură de un succes enorm atunci când vine vorba de clienți. Mulți sunt cei care au mâncat măcar o dată în viața lor covrigi de la Luca.
Covrigii sunt, cel mai probabil, unul dintre favoritele delicii ale clienților patiseriei Luca. Fie că sunt cu susan, mac, cașcaval, ciocolată sau vișine, oamenii se îngrămădesc să stea la rând. Cozile de la patiseria cu pricina sunt, de multe ori, interminabile, iar marfa se vinde toată dintr-un foc. Este imposibil să mergi cu treabă prin oraș sau la plimbare și să nu te lovească mirosul de covrigi proaspeți, gata scoși din cuptor. Covrigii stau frumos aliniați, în vitrină, și așteaptă să fie cumpărați. De multe ori, aștepți la o coadă uriașă, iar când îți vine rândul, covrigii s-au terminat deja. Deși acest produs de patiserie este cel mai „vânat”, puțini știu din ce sunt făcuți.
Deși mulți sunt cei care iubesc covrigii de la Luca, puțini știu ce ingredinte conțin aceștia. Dacă vorbim de un covrig cu semințe de floarea soarelui, care are 80 de grame, este bine de știut că aceștia conțin următoarele:
De asemenea, printre ingrediente se regăsesc următoarele: făină albă de GRÂU, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare, semințe de floarea soarelui 5g.
Covrigii cu susan sunt printre preferații clienților, iar aceștia sunt făcuți din făină albă de GRÂU, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare, seminșe de susan – 5g. Când vine vorba despre declarația nutrițională, aceștia au:
Covrigii cu mac sunt făcuți din făină albă de GRÂU, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare și mac – 5g. Aceștia conțin următoarele: